رسول ديناروند در پاسخ به سؤال روزنامه همشهري گفت: هيچگونه مجوزي براي واردات اين دستگاهها به كشور صادر نشده است و دستگاههاي موجود بدون مجوز و بهصورت قاچاق وارد كشور شدهاند و سازمان غذا و دارو نميتواند با اين پديده شوم مقابله كند چرا كه كنترل مباديهاي كشور در دست ما نيست و فقط در سطح عرضه ميتوانيم نظارت و پيگيري و برخورد كنيم و دستگاههاي اطلاعاتي، قضايي، امنيتي و انتظامي بايد در اين زمينه ورود كنند كه نماينده مردم سميرم در مجلس معتقد است استدلال وزارت بهداشت مبني بر عدمكنترل اين وزارتخانه بر مبادي ورود دستگاههاي سولاريوم، استدلال قابلقبولي نيست.
سليمي ميگويد: وزارت بهداشت بايد علاوه بر نظارت بر آرايشگاههاي مردانه و زنانه، برنامههاي آموزشي در اين زمينه توليد كند؛چراكه هرگونه آسيبي كه جوانان ما از اين دستگاهها ببينند، بعدها هزينه مضاعفي بر نظام بهداشت و درمان خواهد داشت. مهمترين سازماني كه بايد در اين زمينه ورود كند، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است چراكه مسئوليت مستقيم سلامت و تندرستي مردم با اين دو سازمان است.
- پديده شوم قاچاق
در سالهاي اخير تيرهكردن پوست يكي از عوامل زيبايي محسوب ميشود و استفاده از محصولات شيميايي و دستگاههاي سولاريوم و... بسيار مورد توجه قرار گرفته است. سولاريوم بهعنوان دستگاهي براي برنزهكردن پوست اگرچه چند سالي است وارد كشور شده اما در همين مدت كم طرفداران پروپاقرصي پيدا كرده است. ديناروند با بيان اينكه چند سالي است كه با ورود تكنولوژيهاي نوين، برنزهكردن پوست با دستگاههاي سولاريوم وارد زندگي مردم شده است، به همشهري گفت: متأسفانه قاچاق در كشور ما پديده شومي است كه با وجود همه تلاشهاي دولت در 4سال گذشته همچنان اذعان ميكنيم كه هنوز نتوانستهايم در برخي موضوعات مانند قاچاق همين دستگاهها به نتيجه برسيم و حتي نميتوانيم به راحتي با اين پديده مبارزه كنيم و آن را از بين ببريم.معاون وزير بهداشت ادامه داد: اما همواره تأكيد كردهايم كه دستگاههاي سولاريوم مورد تأييد ما نيست و سازمان غذا و دارو تاكنون مجوزي براي استفاده از اين دستگاهها صادر نكرده است و اين وسايل بهصورت قاچاق وارد كشور ميشود. مردم بايد بدانند كه اينچنين تجهيزات زيبايي كه بهصورت قاچاق وارد كشور ميشوند، بهشدت خطرناك هستند و استفاده از اين دستگاهها عوارض جبرانناپذيري دارد.
وي افزود: زماني كه براي واردات دستگاهي مجوز صادر نشده است، بهطور قطع تبليغ درباره آن نيز تخلف محسوب ميشود و با متخلفان بايد برخورد شود. البته در اين زمينه كمكاريهايي صورت گرفته است. بهطور مثال، در سال گذشته جلساتي با تعزيرات حكومتي براي ساماندهي مكانهايي كه اينگونه اقدامات را انجام ميدهند، داشتيم كه بهدليل تغيير و تحولات پيگيريهاي ما به تعويق افتاد و بهنظر ميرسد بايد سريعا در اين زمينه پيگيريها انجام شود. البته قانون مبارزه با قاچاق باجديت در حال انجام است اما در اين زمينه قطعا كمك همه دستگاهها را ميطلبد. تعداد بازرسان ما در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو پاسخگوي قاچاقي كه ميشود نيست. مضاف بر اينكه كنترل مباديهاي كشور در دست ما نيست و به هر حال ما در سطح عرضه ميتوانيم نظارت و پيگيري و برخورد كنيم و دستگاههاي اطلاعاتي، قضايي، امنيتي و انتظامي بايد قضاوت كنند.
- بايد قوانين، بازدارنده و جدي باشد
سيامك مرهصدق، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس: متأسفانه دستگاههاي سولاريوم هنوز هم در كلانشهرها مورد توجه جوانهايي است كه بدون اطلاع از عواقب از آن استفاده ميكنند. اين در حالي است كه وزارت بهداشت اعلام كرده كه سولاريوم ميتواند سرطانزا باشد. به هر حال استفاده از دستگاههاي سولاريوم غيرقانوني است. در مجموع برخورد با آرايشگاهها و مراكزي كه از چنين دستگاههايي استفاده ميكنند، مربوط به بازرسان صنف مربوطه بوده و در صورت مشاهده چنين مواردي بايد با متخلفان بهطور جدي برخورد شود. درواقع بايد قوانين، بازدارنده و جدي باشد تا با توجه به افزايش بيماريهاي سرطاني شاهد افزايش اين نوع بيماريها بهدليل چنين سهلانگاريهايي نباشيم.
نظر شما